BLACKPINK | Turkish BLINK | Grup Tanıtımı


- Black Pink Hakkında -

Blackpink (Hangul: 블랙핑크), yazılış stili BLACKPINK ya da BLΛƆK PIИK. 2017 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur.

Grup dört üyeden oluşmaktadır: Jisoo, Jennie, Rosé ve Lisa.

Üyeler Güney Kore, Avustralya, Tayland ve Yeni Zelanda ülkelerinden geldiği için çok uluslu bir gruptur.


~ Çıkış Öncesi Hakkında ~

1 Haziran 2016 da, YG Entertainment yakında çıkış yapacak olan yeni kız grubunun üyelerini görücüye çıkarmaya başladı.

İlk olarak YG Sanatçıları ile düetleri de bulunan Jennie’yi duyurdu.

8 Haziranda da; ilk olarak 2012 yılında tanıtılıp NONA9ON’da model olarak yerini alan Lisa’yı grubun ikinci üyesi olarak duyurdu.

15 Haziranda; grubun en büyüğü olan, birçok marka için modellik yapmış, bazı kliplerde yer almış ve KBS’nin The Producers dizisinde ufak bir rol alan Jisoo’yu da grubun üçüncü üyesi olarak duyurdu.

22 Haziranda; 2012 yılında geri dönüş yapan G-Dragon’un “Without You” şarkısını birlikte seslendiren Rose’u da grubun son üyesi olarak duyurdu.

Nihayet 20 Haziranda; YG Entertainment yeni grubunun resimlerini de görücüye çıkarırken, 4 üyeden oluşan bu kız grubunun ismini de BLACKPINK olarak onayladı.

YG Entertainment tarafından çıkışları temmuz ayının sonu olarak belirtmesine rağmen, 8 Ağustosa ertelendi.


~2016: İlk Single Albümleri “Square One” ile Çıkışları ~

29 Temmuz 2016 da, YG Entertainment 8 ağustos - saat 20:00’da grubun çıkış yapacağına gösteren bir resmi internete yükleyerek grubun kesin çıkışını da onaylamış oldu.

Daha sonra ilk sahnelerini 14 Ağustosta Inkigayo’da alacakları belirtildi.

3 Ağustosta grubun bireysel teaser görüntüleri ortaya sürüldü.

Rose’dan başlayarak tüm grubun birlikte ve bireysel teaser görüntüleri yayınlandı.

5 ağustosta YG Entertainmet ilk çıkış parçasının adı olan “BOOMBAYAH”ın tanıtım videosunu yayınladı. Şarkının sözleri Teddy ve Bekuh Boom’ tarafından yazılmış olup, prodüktörlüğü Teddy tarafından yapılmıştır. (Neden kızlar hep teddy’e ya 😂) Güçlü ritim ve hızlı temposuyla şarkı yaz parçası olarak tanımlandı. Klibin yönetmenliğini ise 2NE1’ın "I Am the Best" ve Big Bang’in "Fantastic Baby" kliplerinin de yönetmenliğini yapmış olan Seo Hyun Seung üstlenmiştir.

İkinci şarkının ismi ise “
Whistle” olarak duyuruldu. Şarkının prodüktörlüğü Teddy ve Future Bounce tarafından yapılmış, sözleri ise yine Teddy ve Bekuh Boom tarafından yazılmıştır.Şarkı seksilik ve rüya gibi sesleri içinde barındıran harika bir hip-hop parçasıdır.

8 Ağustosta bir tanıtım resmi ile ilk single albümün adı “Square One” olarak piyasaya sürüldü. Birkaç saat sonra yani saat 14:00 da V-App kanalında "
BOOMBAYAH" ve "Whistle" yayılandıktan sonra grup görücüye çıktı.

Her iki single parçası da saat 20:00’da kore müzik piyasasına sürüldü.

Şarkılar yayınlandıktan sonra, “
Whistle” Gaon Dijital Liste(sin)de zirveye yerleşerek all-kill yaptı.

YG Entertainment, grupta liderin olmadığını, çünkü üyelerin birbirine destek olmalarını istediğini belirtti.

~ ÜYELER ~
~ Kim Jisoo ~
Grubun Yüzü'ymüş 😀
20 Haziran 1995
Güney Kore

Kim Jisoo (Hangul: 김지수) Güney Kore, Seul’de doğmuştur. Çıkıştan önce çok sayıda ticari reklam filmlerinde boy göstermiş bilhassa oyuncu Lee Min Ho ile birlikte Samsonite RED reklamı ve YG Entertainment’in erkek gruplarından iKON’un Smart Uniform reklamı en bilinenleridir. Ayrıca YG üyesi grupların kliplerinde de oynamıştır, örneğin Epik High'ın "Happen Ending" ve Hi Suhyun'ın "I'm Different" kliplerindeki gibi. 2015’de aynı şirkette yer aldığı sunbaeleri Sandara Park ve Kang Seung-yoon ile KBS dizisi olan The Producers de konuk oyuncu olarak ilk kez rol almıştır.


~ Jennie Kim ~
Rapper
16 Ocak 1996 ( yine benimle aynı günde doğmuş biri daha😎 )
Yeni Zelenda
Jennie Kim (Hangul: 김제니) Kore’de doğmuştur. Black Pink ile çıkış yapmadan önce GDragon’un One of a Kind albümünde yer alan “That XX” parçasının klibinde yer almıştır. Ayrıca YG üyesi grupların şarkılarında düet yapmıştır. Lee Hi'nin "Special"ı, Seungri'nin "GG Be"si ve GDragon'ın "Black" şarkılarındaki gibi.


~ Rosé / Roseanne Park ~
Ana Vokal
11 Şubat 1997
Avustralya
Roseanne Park / Park Chaeyoung, ya da Rosé (Hangul: 박채영). GDragon’un “Without You” şarkısında birlikte düet yapmıştır. Ayrıca şarkının isminde adı yerine “? of YG New Girl Group” yazılarak gizemi BlackPink olarak çıkış yapana dek korunmuştur.


~ Lisa / Lalisa Manobal ~
Ana Danscı / Maknea (Grubun en küçüğü)
27 Mart 1997
Tayland

Lalisa Manobal / Pranpriya Manobal, ya da Lisa (Thai: ปราณปริยา มโนบาล ). 5 yılı aşkın süredir YG Entertainment'de stajyerlik yapmıştır. GOT7'ın üyesi olan BamBam ile çocukluk arkadaşı olup We Zaa Cool dans ekibinde de birlikte yer almışlardır. YG'nin 2010 yılında yaptığı YG Tayland Elemeleri'nden geçen tek kişidir. Big Bang üyesi Taeyang'ın 2013 yılında yayınlanan "Ringa Linga" klibinde yer almıştır.



Çeviri: zeyra88
Kaynak: Black Pink - Wikipedia, the free encyclopedia

ve kpoptimeout.tumblr.com/ (sadece Lisa tanıtımı oradan alınmıştır)

Lütfen bilgileri kullanırken çevirmen ismi ve kaynak belirterek kullanınız.



Sonra Şu Var BakarsanızSonraki Kayıt Bundan Önce Şu VardıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder