Yang Hyun Suk | YG Entertainment | YG Family | Tanıtımı


 Doğum adı; Yang Hyun-Seok
Nam-ı diğer; Yang Goon, YG, Papa YG
Doğum Tarih; December 2, 1970 ( 41)
Kökeni; Seul, Güney Kore
İlgilendiği Türler; Pop, hip hop
Mesleği; Müzik İdarecisi, Şarkıcı, Şarkı yazarı
Aktif olduğu yıllar; 1990'dan itibaren günümüz
Şirket ismi; YG Entertainment

Şarkıcılık yaptığı grup; Seo Taiji and Boys

Websitesi; http://www.yanggoon.com
Hakkında Kısa BilgiGüney Koreli bir şarkıcı ve Seo Taiji & Boys grubunun en önemli üyelerinden biridir.
Ayrıca YG Entertainment'in sahibi, kurucusu ve CEO(Başkan)'sudur.

Seo Taiji & Boys; Seo Taiji, Lee Joono ve Yang Hyun-Seok tan oluşan grup 1991 yılında kuruldu. Grup kore müzik piyasasında etkili rol oynamış ve "Nan Arayo" singleları ile ün yakalamışlardır.

Grup, albümleri hakkında çeşitli eleştiriler almış olup en önemli olay ise çıkarmış oldukları "Shidaeyugam" adlı parçalarının 1996 yılında denetlenerek sansür yemesi olmuştur.
Grup aynı yıl dağılıp tek başlarına faaliyet göstermiştir.


"Bu kadar şeyi Big Bang'in kazandırdığı paralar sayesinde yapabildim" diyen YG papamız bakalım daha neler yapmış.


 YG Entertainment Güney koreli bir plak şirketi ve yetenek ajansı olup Seo Taiji & Boys adlı grubun üyesi Yang Hyun Suk tarafından kurulmuştur.

R & B ve hip hop müzik üretiminde uzmanlaşmıştır.

Şirket ismini; Yang Goon dan yani şirketin Ceo'su Yang Hyun Suk'un isminin baş harflerinden almıştır.

Şirkete kayıtlı olan sanatçılar; Big Bang, 2NE1, Psy, Epik High, Lee Hi, Winner, Akmu, iKON, Black Pink, Sechskies, Zion. T, Hyuk Oh, JinuSean, 1TYM'dir.

S.M. Entertainment ve JYP Entertainment ile birlikte korenin "Üç Büyük" şirketlerinden biridir. Çünkü güçlü bir piyasası ayrıca uluslararası projelere imza atmıştır.

Mnet Media, Avex Entertainment ve YG Entertainment son zamanlarda YGEX adıyla Japonya'da yeni bir proje oluşturmaktadırlar.




 YG Entertainment'in plak dağıtımı yaptığı şirketler sırasıyla:

KT Music - Güney Kore
YGEX - Japonya
BEC-TERO Music - Tayland
Trinity Optima Production - Endonezya
Tencent - Çin (sadece online)
WMG - Diğer Asya ülkeleri (Tayvan, Singapur, Hong Kong, vb.)
YGTRY: YG Entertainment Türkiye: KPOP'ÇE😂


 2010 yılının Mart ayında, yedi plak şirketi (Ajanslar arasında 3 büyük olarak adlandırılanların 3üde dahil) (YG Entertainment, S.M. Entertainment, JYP Entertainment, Star Empire Entertainment, Medialine, CAN Entertainment, ve Music Factory) ortaklaşa KMP Holding'i kurdu. Dijital müzik dağıtımı ve TV Program yapımları sunmayı amaçlayan bir tür hizmet platformudur. Mnet Medya ve LOEN Entertainment tarafından bu işin Kore'deki müzik dağıtımının tekeline çomak sokmak olduğu iddia edildi. Kasım 2012'de, KMP Holding KT Muzik tarafından satın alındı. Ocak 2014-de, KMP Holding arkasındaki yedi ortak bir olup KT Muzik-in hisse senetlerinin %13.48-ini satın aldı. (Çok lüzümlu bir bilgiydi 😀)



 YGEX 12 Nisan 2011 yılında kurulmuştur. YG Entertainment'n Japonya'daki tüm promosyonlarını (tanıtımlarını) ve malzemelerini piyasaya sürmek, satışa çıkarmak için AVEX ve YG Entertainment arasındaki imzalanmış bir ortaklık işidir. Bunun öncesinde YG Entertainment, kendisine ait ürünleri Japon piyasasına sürmek için Nexstar Records ile işbirliği de yapmıştır. Evrensel Müzik ve Se7en'nın japon piyasasında ki tüm işini Nippon Columbia şirketi yönetmiştir. Bu şirket yine 2008 yılında Big Bang'in Japon piyasasına sürümü için 3 yıllık özel sözleşme imzalamıştır.






 HIGHGRND (high ground olarak okunuyor) Epik High üyesi Tablo başkanlığında yürütülen bağımsız bir alt şirkettir. 2015 yılının mart ayında duyurulan bu şirket uzun vadeli olarak Kore Indie müzik ve alternatif faaliyetlere yardım eli uzatmak amaçlı YG Entertainment çatısı altında Yang Hyun Suk tarafından kuruldu. 21 Haziran 2015'de, Tablo şirketin ilk sanatçısı olarak instagram üzerinden Hukoh'u tanıttı.



 HIGHGRND'un başarılı bir şekilde kurulmasının hemen ardından 22 Eylül 2015'de YG Entertainmet, YG yapımcısı Teddy Park ve *Stony Skunk'dan Kush başkanlığında yürütülen yine bağımsız bir alt şirket kurdu. Şirketimizin üyesi de 2015 yılında Kore'de Big Bang'den sonra en fazla albüm satan ikinci sanatçı ZİON.T.

Stony Skunk: Bu YG Family'e girince çıkamıyor insan matruşka gibi şirket maşallah açtıkça yeni bir şey çıkıyor. İşin içinde Kush olunca anlatayım dedim malum Kush delisi biriyim 😀, Stony Skunk'ı kısaca şöyle anlatayım. Stony Skunk Güney Korenin ilk Reggae ikilisidir. Yeraltı piyasasında yaptıkları müzik YG papamızın ilgisini çekmiş olmalı ki bu ikili ile sözleşme imzalamış. Grubun ilk albümü "Stony Skunk" ismiyle 2003 yılında piyasaya sürülmüş. 2008'de Skul1 askere gidince grup dağılmış oldu. (Dağılan grubu yeniden düzenlemekte YG'nin üstüne yok. Bknz. Sechs Kies 😀) Neyse... YG de kalan Kush da, YG de yapımcılık ve söz yazarlığı yapmaya başlamış oldu. Ayrıca Big Bang içinde birkaç şarkı yapmışlığı var 😎 Bu arada Kush o gruptayken adı S-Kush imiş. Hatta iki ismi var biri S-Kush ve E.knock. YG de bu iki ismi de kullanıyormuş. 😁



 Adından da anlayacağımız üzere 1 Eylül 2016 yılında YG Entertainment temsilcileri PSYG ismini verdikleri bu alt şirketin PSY başkanlığında yürütüleceğini duyurdu. Şirket isim PSY ve YG'nin ilk iki harflerinden oluşturulmuştur. PSY en başlarda YG kadrosunun genç ve yetenekli kişilerden oluşmasından dolayı pek anlaşmaya yani şirkete dahil olmaya yanaşmamıştır, fakat eşinin sırarları ve biraz gaz vermesiyle sonunda YG Entertainment ile anlaşma imzalamıştır.



😂Adından da anlayacağınız üzere YG'nin benim için kurmuş olduğu bir alt şirket, o kadar çevirisini yaptım, benim için de bir alt şirket kurmuş çok mu😎



 YG PLUS şirketinin daha önceki adı Phoenix Holdings idi. YG Entertaiment tarafından 2014 ylının ekim ayında satın alınarak %38,6 oranında hisseye sahip olması dolayısıyla şirketin başına Yang Min Suk, CEO olarak atandı. (Yang Min Suk: YG Papamızın kardeşi.)

Şirket halka arz edilmiş bir medya ve reklam şirketidir. Önemli müşterilerinden bazıları: Coca-Cola, SK Telecom, ve The Face Shop. YG PLUS şu anda Moonshot ve NONAGON şirketlerinde azınlık hisse senedine sahipken YG-KPLUS ve YG Golf Akademi de %100'üne sahiptir.



 YG K-PLUS, YG Entertainment ile Kore Model Yönetimi / Kore Model Menajerlik şirketi K-PLUS şirketi arasındaki bir ortaklıktır. İki şirketin birleşmesi 18 Şubat 2014 de ikinci başkan Yang Min-suk tarafından açıklandı. 2014'den itibaren Kplus Kang Seung-hyun, Park Hyeong-seop, Lee Sung-kyung, Nam Joo-hyuk ve Choi Sora gibi 170'i aşkın modele model ajanslığı yapmıştır. Bu ortaklık ile birlikte K-PLUS modelleri YG'ye kayıtlı şarkıcı ve grupların müzik videolarında boy göstermelerinin yanı sıra YG-nin kendi markasının reklam kampanyalarında da yer almışlardır.

Ayrıca YG Entertainment oyuncularının da K-PLUS modelleri ile aynı dizi filmlerde yer alması sağlanmıştır. Who Are You: School 2015: Nam Joo-hyuk ve It's Okay, That's Love; Lee Sung-kyung.



 YG Entertainment tarafından piyasaya sürülmüş bir adet kozmetik markasıdır. Çindeki Huanya Grup ve kozmetik imalat şirketi COSON iş birliği ile geliştirilmiştir.



 YG Entertainment ve Samsung'un tekstil alanındaki yan şirketi (bizde yan sanayi o 😂 ) Cheil Endüstri tarafından 2012 yılının başlarında kurulan lüks bir sokak giyim markasıdır.



 Akademi 2015 yılında YG Entertainment tarafından G-AD İletişim'den satın alınarak kurulmuştur. Bünyesinde Kim Hyo-joo, Lee Dong-min, Byun Jin-jae, ve Yoo Go-un gibi önemli Güney Koreli profesyonel golfçüler barındıran bir golf ajansıdır.



 YG Entertainment ve CJ Grup'un eski gıda sektörü danışmanı Noh Hee-young ortaklığı ile kurulmuştur.

Mağazalarımız: 😂😂
Samgeori Butchers: Kısaca en yüksek kalitede domuz etinin en uzman kişiler tarafından kesilip sunulduğu bir restoran zinciri.

Pizza & Beer Association (PBA):
Tazecicik, fırından hemen çıkarılıp sunulan bir pizza evi.

3 Birds':
Sağlıklı kahvaltı mönüsü sunan ve kahve gibi içeceklerin sunulduğu bir tür kafe.

K Pub:
Bira, et, atıştırmalık tabak gibi çeşitli hizmet veren bir tür meyhane, birahane, bar ya da taverna da diyebiliriz.








 Big Bang / Turkish VIP's

  Bilindiği üzere BB çıkış yapmadan önce 6 kişiydi.




 2NE1 F / Turkish Blackjack

 Minzy 2016 Yılında gruptan ayrıldı.
İlk Gifteki.

Park Bom 2017 Yılında Gruptan ayrıldı
İlk gifin altındaki kızıl saçlı unnim😭
Daha sonra 2017 yılında CL'in yazmış olduğu "GOODBYE" adlı şarkıyı söyleyerek son kez sevenlerinin karşısına çıktılar. Bu klipte sadece minzy yer almadı.

İşte o klip:
 






 Psy / Turkish PsyCHO



 Lee Hi / Lee Ha Yi / Turkish Hiheel











 WINNER / Turkish Inner Circle

İlk sıradaki yavrucak da (Eller belde olan) 2017 yılında psikolojik sorunları yüzünden gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Tabii ki bu bana göre ve eminim birçok fana göre bir yalandı.




 iKON / Turkish iKONIC



BLACK PINK  / Turkish BLINK




 SECHSKIES  / Turkish Yellow Kies

















  SE7EN - (Choi Dong Wook)
 Se7en  / Turkish Lucky 7

 Askerdeyken karışmış olduğu masaj salonu sklandalı yüzünden YG Entertainmet şirketinden 2013 yılının nisan ayında tehris alır almaz yollarını ayırdı. Daha doğrusu YG yollarını se7en ile ayırdı.


  Gummy - (Park Ji Yeon)


 - MASTA WU -
 2016 yılında, kendi plak şirketini kurmak istediğini söyleyerek YG Entertainment'ten ayrıldığını açıkladı.

 ~ DİĞERLERİ ~
May Doni (Şu an LOEN Entertainment şirketi altındadır.)

Jang Hyun-seung (Şu an Cube Entertainment şirketi altında B2ST grubunun üyesidir. (Artık Değil. Şirketten 2016 yılında ayrıldı))

Park Bohyung (Şu an B2M entertainment şirketi altında SPICA grubunun üyesidir.)

Kim Junsu (Şu an JYP Entertainment şirketi altında 2PM grubunun üyesidir.)

Go Kyung Pyo












- YG Entertainment Resmi Websitesi -
http://www.ygfamily.com/




İsteyen olursa mesaj atabilir yoksa bi lare eklerim :))



 Çeviri ve Tasarım / Translator & Design: zeyra88
Kaynak: YG Entertainment - Wikipedia, the free encyclopedia


Kaynak Belirtmeden Almayınız Desem Dinleyeceksiniz Sanki.
Lakin yine de çevirmen ve aldığınız yerin ismini yazın siz yine de 😀
 

Önemli Not: Black Pink, Stony Skunk, SechcKies çevirilerinin tamamı ve YG Entertainment çevirimin bir kısmı "Vikipedi"de de yer almaktadır.



 
 



Sonra Şu Var BakarsanızSonraki Kayıt Bundan Önce Şu VardıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder